Skip to Main Content

Knjižnica

Informacije o knjižnici in njenih storitvah; orodja za rezervacijo prostorov in računalnikov

Študijski prostori

Na Oddelku izposoje je na voljo 17 računalnikov; dva sta namenjena iskanju gradiva po Cobiss+ katalogu, dva pa uporabi specializiranih podatkovnih zbirk (Bloomberg, Eikon). Brskanju po spletu ali branju dnevnega časopisja, revij in knjig se lahko posvetite tudi iz udobnih naslonjačev ali Rex stolov.

Nadstropje višje, v pritličju knjižnice, se poleg dodatnih čitalniških mest in osmih računalnikov nahajajo tudi 3 Kocke znanja, ki so namenjene skupinskemu delu (do 6 oseb naenkrat). Vse Kocke so opremljene z monitorji, ki še dodatno olajšujejo delo, v Kockah št. 4 in št. 6 pa je za uporabo na voljo tudi magnetna tabla.

V pritličju knjižnice se nahaja tudi Nočna čitalnica, ki je odprta še dve uri po zaprtju knjižnice in jo lahko uporabljate od ponedeljka do petka, od 7. do 22. ure. V času odprtosti Nočne čitalnice lahko v njej ob predhodni rezervaciji uporabite tudi Kocke znanja številka 1, 2 in 3 (slednji dve sta poleg monitorja opremljeni tudi z magnetno tablo).

V drugem nadstropju knjižnice smo poleg študijskega prostora Lab*CEK, za študente EF odprli še dve dodatni Kocki znanja (št. 7 in 8).

Lab*CEK je študijski prostor, ki ga študenti EF lahko izkoristite za ustvarjalni študij, poleg tega pa v njem potekajo tudi knjižnične predstavitve.

Galerija slik

Rezervacija študijskih prostorov

Kocke znanja se lahko uporabljajo le ob predhodni rezervaciji. Posameznik si lahko prostor rezervira za največ dve uri dnevno. 

Klikni za pregled razpoložljivosti in rezervacijo

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora