Skip to Main Content

Knjižnica

Informacije o knjižnici in njenih storitvah; orodja za rezervacijo prostorov in računalnikov

O knjižnici

Centralna ekonomska knjižnica, ustanovljena leta 1947, je osrednja slovenska znanstvena in visokošolska knjižnica s področja ekonomskih znanosti in poslovnih ved. Knjižnični fond obsega 245.000 fizičnih enot monografij in periodike ter bogato zbirko elektronskih virov, ki so na voljo uporabnikom s področja znanosti, raziskovalne dejavnosti, izobraževanja in gospodarstva. Je aktivna članica sistema COBISS in knjižničnega konzorcija COSEC.

V letu 2012 je bila temeljito prenovljena in preurejena z namenom obiskovalcem poleg ustreznih vsebin ponuditi prijetno okolje za delo in druženje. Sodobna RFID tehnologija zagotavlja učinkovitost poslovanja, vodenja evidenc in varovanja gradiva, z internetom povezani računalniki pa omogočajo dostop do bogatega nabora licenciranih elektronskih virov, zlasti podatkovnih zbirk in elektronskih časopisov. Celotno področje knjižnice in fakultete je pokrito z brezžičnim omrežjem.

Novejše gradivo si uporabniki lahko sami izberejo v prostem dostopu, za nemoten študij pa so jim na razpolago čitalnice in za skupinsko delo — ob predhodni rezervaciji —  opremljene projektne sobe. Po zaprtju knjižnice lahko v večernih urah s študijem nadaljujejo v nočni čitalnici.

Foto: Arhiv EF, Tria studio

Kako do nas

Smer Maribor:
Na krožišču Tomačevo izberete izvoz Center in zavijete na Vojkovo cesto, kjer po 500 metrih pridete do Ekonomske fakultete.

Smeri Kranj, Koper in Novo mesto:
Po ljubljanski obvoznici se pripeljete do izvoza pri WTC (World Trade Center), kjer zavijete na Dunajsko cesto proti centru mesta, ter pri drugem semaforju (AMZS) zavijete levo na Baragovo ulico. Ko pridete do Vojkove ceste, zavijete desno in nato spet prvo ulico desno.

 

      


 

Iz recepcije EF pridete do knjižnice po stopnicah navzdol, ob lokalu Big Dil zavijete desno, mimo Službe za študijske zadeve in desno po hodniku Male galerije, na koncu le-te zavijete levo v knjižnico.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora