Skip to Main Content

FitchConnect

Navodila za uporabo

Pregled portfelja

Do shranjenega portfelja dostopamo na enak način, kot smo dostopali do strani za ustvaranja novega: na FitchConnect domači strani izberemo Fundamental Data & Analytics -> Data Tools -> Portfolio.

Nato si lahko ogledamo Research (poročila in ocene) za podjetja iz portfelja s klikom na View research. Preko Custom Views pa dostopamo do pogleda več različnih s podjetji iz portfelja in njihovimi finančnimi podatki. 

Research:

Views:

Prikaz tabele lahko spreminjamo med že pripravljenimi možnostmi ali pa si ustvarimo poljuben pogled. Tabelo lahko izvozimo tudi v Excel s klikom na ikono desno nad tabelo.

Zraven gumba za izvoz imamo na voljo še nastavitve za izbiro datuma prikazanih podatkov.

Urejanje portfelja

Dodajmo v portfelj nemških zavarovalnic še en filter — vrednost skupnih sredstev.

Na seznamu portfeljev pri željenem izberemo simbol 3 pikic na desni in nato Edit. 

Ena izmed možnosti, ki se pojavi poleg Edit, je Alert Settings, s katero si lahko prilagajamo nastavitve alarmov (kar sicer za povprečno uporabo baze v študentske namene ni ravno uporabno). S klikom na zvonec poleg 3 pikic pa si lahko vklopimo ali izklopimo obvestila za elemente izbranega portfelja. 

Izberemo Total assets - Insurance in ponudila se nam bo možnost definicije kriterija. 

Omejitve lahko nastavimo na podjetja, večja ali manjša od neke meje, ali pa na podjetja med dvema vrednostima. Ko smo zadovoljni z nastavitvijo, izberemo Add Criteria.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora