Skip to Main Content

FitchConnect

Navodila za uporabo

Podatki o državi

Tudi iskanje držav poteka preko iskalne vrstice (kot pri Podatki o podjetju).

Pridemo na domačo stran s pomembnimi informacijami, in sicer najdemo podatke o bonitetnih ocenah, seznam primerljivih držav, glavne finančne podatke, relevantnost ESG pri določanju bonitete idr. Kot pri podjetjih nam je tudi tukaj na voljo spodaj označena vrstica, preko katere lahko dostopamo do natančnejših podatkov po kategorijah (razlaga posameznih zavihkov je na voljo v razdelku Podatki o podjetju).

Seznami več obveznic

Podoben postopek kot pri podjetjih (Podatki za več podjetij) lahko izvedemo za ustvarjanje seznamov obveznic. Tokrat pod Advanced izberemo Issues.

Primer: oglejmo si seznam vseh slovenskih državnih obveznic.

Pod Select Data Items odpremo zavihek Geography in poiščemo ter obkljukamo Slovenijo.

Pod Sector poiščemo še Sovereigns in obljukamo še to.

V razdelku Filter lahko pregledamo in prilagodimo uporabljene filtre, pod Manage Results pa vidimo število vseh zadetkov, ki ustrezajo našim omejitvam.

Na dnu strani najdemo tabelo z rezultati, iz katere lahko izberemo elemente za bodisi ustvarjanje portfelja ali pa za izvoz v Excel. Postopek za to je opisan zgoraj.

Primer na drug način

Do istih rezultatov lahko pridemo tudi na drug način in sicer z izborom Slovenije kot entitete in nato izborom zavihka Issues. Ponovno lahko označimo vse ali samo določene obveznice in jih dodamo v portfelj s klikom na Add issues to portfolio ali pa s sosednjim gumbom izvozimo v Excel.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora