Skip to Main Content

FitchConnect

Navodila za uporabo

Custom Views

Z orodjem Custom Views si lahko ustvarimo poglede po meri — izberemo podatke, ki jih želimo prikazati in si jih nato urejamo in razvrščamo. Poglede si lahko shranimo in jih uporabimo na naših ustvarjenih portfeljih.

Poglejmo, kako si ustvarimo nov pogled po meri. Znotraj zavihka Data Tools izberemo Custom Views in nato Create a view.

Izberemo podatke, ki bodo uporabljeni v tem pogledu po meri (nabor lahko kasneje vedno spremenimo). Podatke lahko izberemo bodisi z vpisom v Find Data Points bodisi jih poiščemo razvrščene med kategorijami spodaj. Ko smo zadovoljni z izborom, izberemo Save.

Do pogleda nato dostopamo prek Data Tools -> Custom Views. Z uporabo označenih gumbov na desni ga lahko delimo, urejamo, ali pa ga odpremo z gumbom View.

Na levi strani (označeno spodaj) lahko menjavamo med portfelji, ki jih želimo analizirati z našim pogledom po meri. Na desni imamo gumbe, s katerimi pogled po meri lahko prilagajmo ali spreminjamo, izvozimo v Excel, dodamo izračune ali pa vizualiziramo podatke iz tabele. V primeru, da so podatki izraženi v različnih valutah, lahko z možnostjo Currency Conversion uredimo tudi to.

Za vizualizacijo samo določenih entitet lahko obkljukamo željene in spodaj izberemo gumb Create Visualizations, ki se nam pojavi.

Izvoz tabel za več časovnih obdobij

Za izvoz tabele, ki vsebuje podatke iz pogleda po meri, vendar za več različnih obdobij, izberemo označeni gumb.

Odpre se nam novo okno, v katerem označimo obdobja, iz katerih želimo podatke. Pozor: obdobja bodo v tabeli razporejena v vrstnem redu, po katerem smo jih izbirali. Vrsti red lahko sproti spreminjamo na desni strani okna s tem, da držimo izbrano obdobje in ga premikamo gor/dol na željeno pozicijo ("drag and drop"). Izberemo še Proceed in Excelova datoteka s tabelo se nam bo prenesla na računalnik.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora