Skip to Main Content

FitchConnect

Navodila za uporabo

Portfelj podjetij

Primer: radi bi ustvarili portfelj tistih nemških zavarovalnic, ki jim je Fitch podelil oceno.

Na FitchConnect domači strani izberemo Fundamental Data & Analytics -> Data Tools -> Portfolio.

Za ustvarjanje novega portfelja izberemo Create portfolio.

V portfelj lahko dodajamo posamezna podjetja z vpisom v okno Enter text, vendar moramo v tem primeru dodati precej veliko število podjetij. Zato bomo izbrali Select Data Items -> Insurance -> Select All.

Premaknemo se na zavihek Geography, kjer pod Countries / Regions A-Z poiščemo in obkljukamo Germany.

Da izberemo zgolj tiste, ki jih je Fitch ocenil, gremo še na zavihek Credit. Izberemo Fitch Ratings -> Rated/Unrated in označimo Rated. Ne pozabimo klikniti še na Add Criteria

Lahko pa bi bili tudi bolj specifični in bi izbrali določeno kategorijo ocene, npr. Long-Term Issuer Default Rating in potem na desni strani obkljukali ocene, ki jih želimo od podjetij za prikaz.

Spodaj se nam v tabeli z dodajanjem filtrov sproti osvežuje tabela ustreznih podjetij. Da ustvarimo portfelj, moramo na desni strani še obkljukati bodisi vsa ali samo izbrana podjetja iz tabele. Nato izberemo možnost Create Portfolio (če število podjetij ne presega 500). Za 500+ elementov pa moramo uporabiti izvoz v Excel, saj ustvarjanje tako velikega portfelja v brskalniku ni mogoče.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora