Skip to Main Content

FitchConnect

Navodila za uporabo

News

Za dostop do novic s prikazanim sentimentom izberemo orodje News.

Izberemo portfelj, za katerega si želimo ogledati novice (v tem primeru bomo izbrali prej sestavljen portfelj, sestavljen iz Slovenije in držav, na katere meji).

Da bi videli novice le ene od držav iz portfelja, kliknemo nanjo. Izberemo lahko posamezno novico — ko se ta pojavi na desni, smo s klikom na naslov preusmerjeni na stran, kjer je bila objavljena.

Ob določenih novicah je prikazan sentiment z vidika kreditnega tveganja. Prva vodoravna, rdeča črta prikazuje negativen sentiment novice, druga, zelena pa njen pozitiven sentiment.

Kot lahko vidimo iz predprejšnjega zajema zaslona, je prikazan tudi sentiment novic za naše entitete skozi čas — v izbranem obdobju so bile novice precej negativne.

Izberemo lahko tudi prikaz le pozitivnih ali le negativnih novic za entitete izbranega portfelja, ali pa se osredotočimo na finančne, pravne oz. operativne novice.

Spodaj označeno vrstico uporabimo za razvrščanje elementov portfelja po bodisi pozitivnem ali negativnem sentimentu, ter za različna časovna obdobja:

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora