Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Temelji managementa: E-gradivo

Oddaljeni dostop

Za dostop do e-gradiva izven knjižnice potrebujete urejeno članstvo v CEK.

Z vpisom v knjižnico pridobite uporabniško ime in geslo za oddaljeni dostop.

DiKUL

Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) je spletni portal, s katerim uporabniki lahko iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter drugih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved. Na osnovi portala uporabniki Univerze v Ljubljani lahko dostopajo tudi do celotnih besedil člankov e-revij in do poglavij e-knjig

Informacijski viri

Centralna ekonomska knjižnica študentom in raziskovalcem nudi paleto informacijskih virov, od kataloga COBISS/OPAC in Digitalnega repozitorija UL do licenčnih podatkovnih zbirk, ki smo jih kupili sami ali kot člani konzorcijev.

Podatkovne zbirke so dostopne z računalnikov v CEK ali z lastnih naprav preko wifi–ja. Našim študentom nudimo možnost dostopa do informacijskih virov tudi od doma.

Oddaljeni dostop lahko uporabljajo študenti Ekonomske fakultete s statusom študenta in z veljavnim članstvom v knjižnici. Uporabniško ime in geslo dodelijo na Oddelku izposoje v knjižnici.

Oddaljeni dostop omogoča uporabo naročniških virov tudi z lokacij izven knjižnice. Storitev omogoča članom knjižnice dostop do elektronskih virov ne glede na to, kje se nahajajo, in ne glede na čas.

Koledar izobraževanj 2020/2021

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora