Skip to Main Content

Temelji managementa: E-gradivo

Oddaljen dostop

Za dostop do e-gradiva izven knjižnice potrebujete urejeno članstvo v CEK.

Z vpisom v knjižnico pridobite uporabniško ime in geslo za oddaljeni dostop.

DiKUL

Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) je spletni portal, s katerim uporabniki lahko iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter drugih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved. Na osnovi portala uporabniki Univerze v Ljubljani lahko dostopajo tudi do celotnih besedil člankov e-revij in do poglavij e-knjig

Informacijski viri

Centralna ekonomska knjižnica študentom in raziskovalcem nudi paleto informacijskih virov, od kataloga COBISS/OPAC in Digitalnega repozitorija UL do licenčnih podatkovnih zbirk, ki smo jih kupili sami ali kot člani konzorcijev.

Podatkovne zbirke so dostopne z računalnikov v CEK ali z lastnih naprav preko wifi–ja. Našim študentom nudimo možnost dostopa do informacijskih virov tudi od doma.

Oddaljeni dostop lahko uporabljajo študenti Ekonomske fakultete s statusom študenta in z veljavnim članstvom v knjižnici. Uporabniško ime in geslo dodelijo na Oddelku izposoje v knjižnici.

Oddaljeni dostop omogoča uporabo naročniških virov tudi z lokacij izven knjižnice. Storitev omogoča članom knjižnice dostop do elektronskih virov ne glede na to, kje se nahajajo, in ne glede na čas.

Koledar izobraževanj 2020/2021

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora