Skip to Main Content

LSEG Workspace

Monitor - Video predstavitev

Monitor

Monitor je del finančne zbirke Refinitiv Workspace, v katerem so številni podatki izbranih finančnih inštrumentov. Najdemo ga v zgornjem levem delu začetnega zaslona.

Dodajanje novih Monitorjev deluje podobno kot odpiranje novih zavihkov na spletnih straneh. Nov monitor lahko dodamo s klikom na " + " ob že obstoječih monitorjih. S tem se nam odpre nov (prazen) monitor, podobno kot se obnašajo zavihki na spletnih straneh.

Ko imamo odprt nov Monitor, lahko vanj začnemo dodajati podatke, ki nas zanimajo. Nov instrument v Monitor dodamo z dvoklikom v prazno vrstico in z vpisom imena, tickerja ali drugega identifikatorja željenega inštrumenta.

Pri indeksih se nam s klikom na puščico levo od imena "" izpišejo instrumenti, ki ta indeks sestavljajo, skupaj z individualnimi podatki za prikazane stolpce.

S klikom na " + " lahko v tabelo dodajamo nove stolpce, v katere lahko dodamo željene informacije o inštrumentih.

Za hitro dodajanje novega stolpca vpišemo željeni niz, lahko pa uporabimo tudi označeni gumb za izbiro vseh možnosti, ki jih finančna zbirka ponuja, in sicer razvrščenih po kategorijah.

S pomočjo orodne vrstice si lahko Monitor prilagajamo še z drugimi možnostmi, ki jih baza ponuja. Med drugim ga lahko shranimo kot predlogo, uvozimo svojo lastno shranjeno predlogo ali eno od številnih vnaprej pripravljenih ...

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora