Skip to Main Content

LSEG Workspace

Layout - Video predstavitev

Layout

Refinitiv Workspace med drugim omogoča tudi prilagajanje "Layout-ov" oziroma postavitev strani za pregled podatkov v zbirki. Ta funkcija za večino uporabnikov ne bo prav uporabna, ker ima Refinitiv Workspace že v osnovi nastavljen zelo dovršen prevzeti pogled, ki je za študijske namene popolnoma zadovoljujoč.

Za ustvarjanje novega Layouta lahko:

  • kliknemo na ikono z Refinitivovim logotipom in izberemo New Layout, ali
  • ob ustvarjanju novega zavihka na desni strani izberemo Create New Layout.

Izberemo obliko in število panelov ter podatke za prikaz v le-teh.

Panele lahko poljubno premikamo in si tako preoblikujemo postavitev. To storimo z "drag and drop" za posamezen panel.

Označitev različnih panelov z isto barvo gumba Link This pomeni, da se bo ob spremembi instrumenta na enem panelu sprememba instrumenta zgodila tudi na vseh povezanih panelih. Če torej v levem panelu (Monitor) izberemo nek instrument, se bosta panela z grafom in novicami na desni avtomatsko prilagodila izbiri in začela prikazovati podatke za novoizbrani instrument.

Dodajanje novega panela poteka s pomočjo gumba Panel Menu v desnem zgornjem kotu posameznega panela. Izberemo Add Panel to in izberemo željeno pozicijo. Panelu lahko dodamo tudi nov zavihek (Add Tab).

Preko gumba App Menu na desni strani zgoraj lahko izberemo tudi možnost Add Sheet, s čimer dodamo nov list (podobno kot pri Excelu) k trenutnemu Layoutu. S klikom na gumb Save as pa lahko Layout shranimo za prihodnjo uporabo.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora