Skip to Main Content

Capital IQ

Navodila za uporabo

Iskanje podjetja

Podjetja lahko iščemo preko iskalne vrstice (uporabimo lahko ime, ticker, identifikatorje ...). Baza nam ponudi možnosti, med katerimi nato izberemo ustrezno.

V kolikor nam pravo podjetje ni ponujeno ali pa želimo izvesti bolj natančno iskanje, to lahko izvedemo z izbiro zavihka Companies in nato še enkrat Companies (glej spodaj).

Opomba: Izbira "See all results for ..." na dnu spustnega menija iskalne vrstice bi nas privedla na isto stran kot Companies -> Companies.

V naprednem iskanju vpišemo podjetje in izberemo Search. Dobimo seznam vseh podjetij iz baze, ki se ujemajo z vpisano frazo. S klikom na ime iskanega podjetja le-tega izberemo.

Ob izbiri podjetja pridemo na t.i. "Tearsheet", ki je njegova nekakšna domača stran s prikazanimi pomembnimi informacijami (podatki o podjetju, osnovni finančni kazalniki, člani uprave, bonitetne ocene itd.).

Iz drugih strani pregleda podjetja lahko nazaj sem pridemo s klikom na Tearsheet pod Company Summary na levi strani.

S klikom na ime posamezne kategorije na levi strani se nam bo odprla stran s prikazom natančnejših podatkov, ki se navezujejo nanjo.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora