Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Oddaljeni dostop do e–virov

Proquest Ebook Central je zbirka elektronskih knjig, ki vsebuje več kot 21000 naslovov s poslovno in ekonomsko tematiko. Lahko jih berete on-line ali pa si jih naložite na svojo napravo. Če jih želite brati na računalniku, morate na računalnik naložiti prosto dostopni program Adobe Digital Edition, če pa jih želite brati na tablici ali pametnem telefonu pa Blufire Reader, ki ga lahko najdete v IOs App Store ali Google Play. Ustvariti si morate še Adobe ID in že si lahko na svojo napravo naložite knjigo. Knjigo lahko uporabljate do 21 dni, ko se bo sama »vrnila« v knjižnico, to je Proquest Ebook Central. Knjige lahko berete ali si jih naložite z računalnikov na fakulteti, na fakulteti z uporabo brezžičnega interneta,  če uporabljate enega od fakultetnih strežnikov in od doma preko oddaljenega dostopa.

Primer iskanja

Vpišite iskalno zahtevo. V našem primeru vpišemo economic theory.

Dobili smo več kot 17000 naslovov knjig. Rezultate lahko omejimo z letom izdaje, po tematiki, jeziku ali avtorju kar lahko najdemo na levi strani.

 

Izberemo knjige izdane v letu 2018, najdemo jih 7:

Izberemo eno:

Knjigo lahko beremo on-line, po poglavjih, stran za stranjo ali iščemo po ključnih besedah znotraj knjige. Če želimo točno frazo, uporabimo narekovaje.

Lahko se pa odločimo, da knjigo naložimo na svojo napravo, v tem primeru se moramo prijaviti in na svojih napravah moramo imeti nameščeno ustrezno programsko opremo. V tem primeru si knjigo izposodimo za določen čas, maksimalno za tri tedne.

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora