Skip to Main Content

EKO: Okoljski vidik

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Evropska unija si z različnimi ukrepi že vrsto let aktivno prizadeva za zmanjševanje količine odpadkov. Največji in najuglednejši evropski projekt na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki bo letos potekal med 20. in 28. novembrom 2021.

Glavna tema letošnjega ETZO so krožne skupnosti ter pomen sodelovanja in solidarnosti. K sodelovanju vabijo organizacije in posameznike s prijavo ozaveščevalne akcije. Prijavljena akcija naj se osredotoči na najmanj eno od spodnjih tem:

· Strogo izogibanje nastajanja odpadkov oz. zmanjševanje nastajanja odpadkov pri samem viru (najboljši je tisti odpadek, ki sploh ne nastane).

· Ponovna uporaba in priprava na ponovno uporabo (predelajmo, izmenjajmo, podarimo, izposodimo si).

· Ločevanje odpadkov in recikliranje odpadkov.

· Čistilna akcija.

· Tematski fokus: krožne skupnosti.

Več informacij je na voljo tukaj.

 

Umanotera: Publikacije

Umanotera je v več kot 20 letih svojega obstoja izdala številne publikacije: tiskane, elektronske in multimedijske. Predstavljamo jih po zbirkah, poiščete pa jih lahko tudi po posameznih kategorijah ali ključnih besedah z našim iskalnikom.

E-publikacije so na voljo tudi v Digitalni knjižnici Slovenije.

Knjižnica REČI

Knjižnica REČI je neprofitna izposojevalnica najrazličnejših reči za prosti čas, ki deluje po vzoru klasične knjižnične izposoje.

 

eTUTOR-CEK, ISSN: 2591-1090, Izdajatelj: Ekonomska fakulteta Ljubljana, Centralna ekonomska knjižnica, 2017-, Urednika: Urban Golob in Martina Petan

Foto: Arhiv EF. Tehnična podpora